Zëvendëskryeministri dhe shefi i diplomacisë së Kosovës, Behgjet Pacolli ka reaguar pas vazhdimit të paraburgimit ndaj Albin Kurtit, për çka ka thënë se Albin Kurti është i burgosur për diçka që ai e bëri plotësisht të hapur dhe ka shtuar se Albini nuk është kriminel.

“Albin Kurti është i burgosur për diçka që ai e bëri plotësisht të hapur. Për diçka që ai bëri brenda parlamentit, dhe kjo ishte vetëm politike. Unë mendoj që drejtësia duhet të përqëndrohet me teper në kriminelët e vërtetë. Albini nuk është kriminel. Në vendet evropiane, ai sot do të ishte i lirë. Mos të harrojmë se ka grua dhe fëmijë!” ka shkruar Pacolli.