Specie të ndryshme kanë zhvilluar aftësi të ndryshme kamuflimi.

Në jo pak raste, ato imitojnë kafshë që tregojnë se janë të fortë. Për shembull, kjo specie në video është thjesht një vemje që ushqehet me gjethe dhe një nga llojet e shumta që kemi parë në natyrë.

Kur ndodhet përpara një kërcënimi të mundshëm, ajo merr pamjen e një gjarpri. Videoja nga Nat Geo Wild është filmuar në Kosta Rika