Kjo është një pjesë e autostradës Karakoram që kalon nga Pakistani për në Kinë sipas përshkruesit të videos.

Ajo është rruga e tetë që lidh Kinën dhe Pakistanin nëpërmjet një kalimi në Khunjerab me lartësi 4693 metra. Rruga është një nga më të frikshmet në botë.

Për ndërtimin e saj kanë humbur jetën 82 punëtor kinezë dhe 810 pakistanezë. Rruga është një nga rrugët e shumta të vjetra të quajtura rrugët e mëndafshit. Rruga ka një gjatësi prej 800 kilometrash, filloi më 1959 dhe përfundoi në 1986.