Kryetari i Komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski i cili gati dy muaj ushtron këtë funksion, ku është duke u parë shumë aktiv, ai thuajse çdo ditë organizon aktivitete me fëmijë të komuniteteve të ndryshme, por edhe me shqiptarët.

Maksim Dimitrievski vjen nga partia e Zoran Zaevit, LSDM, dhe është i nacionalitetit maqedonas, ku deri sa “disa” kryetarëve shqiptar-muslimanë në trojet tona i pengojnë vajzat me shamia, dhe e luftojnë këtë dukur, Dimitrievski sot gjatë festës në sheshin e kumanovës ka vërejtur një vajzë shqiptare me shami në kokë dhe e ka ftuar që të bën një fotografi me të, ku dhe ka publikuar në rrjetin social facebook, njofton realiteti.info

Me këtë gjest i parë i Kumanovës është bërë shembull në Maqedoni për të gjithë e sidomos për kryetarët shqiptar-musilmanë.