Një lokal çaji që të ofron pamje 3D, ushqim artizanal italian të pjekur dhe një përvojë shumë të mirë kafeje, duket padiskutim si kafeneja e teknologjisë së fundit.

Por ky vend luksoze është në të vërtetë ‘Starbucks’ më i madh në botë.

E vendosur në Shangai,ky gjiganti i kafesë Starbucks Reserve Roastery në vendin ku tradicionalisht është pirë çaj në Kinë.

Pamja e këtij bari të ofron pamje mahnitëse, sapo hap dyert e dyqanit prej 30 mijë metrash katrorë, klientët përshëndeten nga pamja mahnitëse e një ndërtese prej bakri dykatëshe, të stolisur me më shumë se 1000 pulla tradicionale kineze të gdhendura me dorë për të transmetuar historinë e kompanisë.

Tavani është zbukuruar me 10.000 pllaka me formë druri gjashtëkëndëshëshe të punuara me dorë, të frymëzuara nga një makinë ekspresi.

Në një kafe interaktive dhe destinacion si asnjë tjetër, klientët mund të vizitojnë shumë atraksione të dyqanit, duke përfshirë tre bare kafe që ofrojnë metoda të shumta sherbimi me çajra të veçantë.

“Ne kemi krijuar një hapësirë të re që të festojmë historinë tonë 46-vjeçare të udhëheqjes së kafes dhe inovacionit me pakicë me kulturën e pasur dhe të larmishme të Kinës,”- tha kryetari i ekzekutivit i Starbucks Howard Schultz.

Në këtë vend konsumatorët mund të shikojnë fasulet të piqen, pastaj të dërgohen nëpërmjet gypave të bakrit “simfoni” të emëruara për shkak të tingujve muzikorë që bëjnë fasulet ndërsa udhëtojnë nëpër to – para se të shërbehen në një filxhan kafe të freskët.

Klientët mund të zgjedhin 100 pije nga menyja.

Këtu është vendi i vetëm ku çaji shërbehet në objekte të krijuara nga materialet e ricikluara duke përdorur një printimin 3-D.

Azia do të marrë një shije ekskluzive të mallrave ushqimore italiane Rocco Princi të pjekura artizanale.

‘Vëmendja ndaj detajeve, kujdesi i përpiktë në përzgjedhjen e përbërësve më të freskët, të cilësisë së lartë dhe të mjeshtërisë së përgatitjes, krijon një përvojë italiane ushqimore që përkon me përkushtim me kafetë më të çmuara”.

Ekziston një ekip prej më shumë se 30 kuzhinieresh të kualifikuar kinez që bëjnë pjekjet artizanale duke përdorur përbërës premium të prodhuar në mënyrë specifike për çdo ushqim të freskët.

Menuja përfshin më shumë se 80 ushqime të ndryshme, për mëngjes, drekë dhe darkë.