Njëzet persona nga fshtrat Kranjë dhe Arvati në Resnjë, kanë kërkuar ndihmë mjekësore me simptome të enterokolitit (ndezje e zorrëve të trasha dhe të holla), pas çka ekipe të Qendrës për shëndet publik – Manastir, Inspektorati sanitar dhe shëndetësor shtetëror dhe Agjencia për ushqim kanë kryer kontroll të ujit për pije në këto fshtra.

Siç informojnë nga Ministria e Shëndetësisë, janë konstatuar parregullsi dhe uji për pije u ndalua.

Personat janë diagnostikuar në periudhën prej 3 deri 7 dhjetor me fotografi të lehtë klinike dhe nuk janë hospitalizuar.