Një ditë më parë u takua me Kryeministrin Edi Rama, por sot u largua nga detyra. Kjo ka ndodhur me Kryeministren polake Beata Szyd?o, e cila ka dhënë dorëheqjen nga posti qeveritar dhe nga funksionet e saj si kryetare partie.

Mateusz Moraëiecki, dikur këshilltar i ekonomisë në kabinetin e Donald Tusk, do të bëhet kryeministri i vendit, pasi u propozua nga komiteti politik i partise PiS.

Në krye të partisë është vendosur ministri i Financave dhe Zhvillimit Ekonomik, Mateusz Morawiecki.