Është një nga 3 futbollistët më të fortë në planet, por vetëm 3 vjet më parë ka rrezikuar të paralizohet.

Neymar i është rrëfyer ish-shokut të tij të skuadrës te Barcelona, Gerard Pique, për dëmtim që ai pësoi një shpinë në verën e vitin 2014, dëmtim që e detyroi të mos e vazhdojë Botërorin.

“Mjekët në spital më thanë kemi dy lajme për ty: një të mirë dhe një të keq. Të keqin i thashë në fillim. Nuk do të vazhdosh më tej me Botërorin. Ndërsa lajmi i mirë ishte se mund të vazhdoja të ecja, pasi nëse dëmtimi do të ishte 2 cm më lart do ta kisha mbyllur karrierën si futbollist”, tregoi Neymar. /