Përfaqësues të Qipros, Greqisë, Italisë dhe Izraelit sot në Nikozi nënshkruan memorandum për ndërtim të gazpërçuesit “Ist Med”, i cili do të duhet të bartë gaz natyror nga burimet në afërsi të ishullit qipriot pranë Evropës.

Greqia, Izraeli dhe Qiproja kohë të gjatë punojnë në projekt për ndërtim të gazpërçuesit, i cili do ta lidhte ishullin me Greqinë përmes Kretës.

Sipas gazetave greke “Katimerini”, parashikohet që gazpërçuesit “Ist Med” të ketë kapacitet prej 10 miliardë metra kub gaz në vit, me mundësi për rritje të kapacitetit deri në 16 miliardë.