Operacioni i tillë është një thurje “ekstra” pasi një grua të ketë përjetuar shqyerje dhe, historikisht, është projektuar për ta bërë vaginën më të ngushtë, me qëllime kënaqësie ndaj partnerit.

Jo vetëm që është e padrejtë ndaj gruas, por gjithashtu mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi dhe nuk punon në mënyrën se si ka thënë ajo.

Së pari, duke e bërë vaginën më të vogël nuk e bën atë të ngushtë.

Një efekt anësor i zakonshëm i saj është që gratë shpesh ankohen se kanë bërë marrëdhënie seksuale, gjë që mund të ndikojë në marrëdhëniet e tjera dhe të shkaktojë dëme psikologjike.

Ndërsa, një ide e tillë është duke shkaktuar dëme në shëndetin e femrës, pavarësisht kësaj, kjo mbetet në dorën e saj.