Në Spanjë dhe në Rumani janë arrestuar 11 persona për shkak të dyshimit se kanë organizuar trafikim me gra për eksploatim seksual në Madrid, ndërsa nëntë rumune, viktima të atij grupi janë identifikuar dhe janë marrë në mbrojte, kumtoi sot Interpoli.

Hetimi për rastin ka filluar në shtator pasi policia spanjolle ka marrë një denoncim nga një rumune, e cila ka theksuar se para disa muajve i dashuri i saj e ka rekrutuar.

Megjithatë, kur ka arritur në Madrid, ka qenë e detyruar në prostitucion, ndërsa hetimi, siç theksoi Interpoli, ka treguar se pas kësaj qëndron një grup i organizuar.

Gjatë bastisjes në shtëpitë e kriminelëve në Rumani dhe në Spanjë. janë konfiskuar një numër i madh i dokumenteve, para dhe automjete të shtrenjta.