Nuk do të ketë më shumë se vetëm fishekzjarre që ndriçojnë qiellin e natës këtë Vitin e Ri.

Sipas NASA-s , hëna e plotë që do të shfaqet të 1 janar do të jetë një superhënë.

Kjo do të jetë Super Hëna e parë për vitin 2018 dhe do të ndiqet edhe nga një tjetër disa javë më vonë.

Hëna në qiell do të duket më e shëndritshme dhe më e madhe.

Super Hëna ndodh kur orbita e hënës së plotë është e plot afër me Tokën.

Gjatë kësaj ngjarje hëna në përgjithësi bëhet 14% më e madhe dhe 30% më e shëndritshme se një hënë e plotë.

Zakonisht ndodhin çdo 13 muaj sipas NASA-s.

Por nëse nëse e humbisni Supër Hënën në ditën e Vitit të Ri, pasi do të shfaqet përsëri në 31 janar.