Gjykatës i procedurës paraprake u ka caktuar masën e paraburgimit deputetëve Luben Arnaudov dhe Kërsto Mukoski pas marrjes në pyetje në Gjykatën Penale në Shkup.

Pas vendimit të gjykatës ata u dërguan për në burgun e Shutkës.

Pritet vendimi edhe për katër deputetët tjerë, të cilët mëngjesin e sotëm erdhën në mëngjesin në gjykatë.