Një delegacion i Ministrisë së Punëve të Brendshme i kryesuar nga sekretarja shtetërore Magdalena Nestorovska merr pjesë në Konferencën e pestë globale të Interpolit për tregti me njerëz dhe emigrimit ilegal në Doha.

Siç informoi sot MPB, sekretarja shtetërore dhe koordinatore kombëtare e Republikës së Maqedonisë Magdalena Nestorovska ka realizuar takim dypalësh me ministrin e Zhvillimit të Administratës, Punës dhe Politikës Sociale dhe koordinatorit kombëtar për tregti me njerëz të shteti të Katarit Eisa Saad al Naimi.

Në takim Nestorovska dhe Al Naimi kanë këmbyer përvoja lidhur me nevojën e ndërtimit të qasjes së përbashkët në luftën kundër tregtisë me njerëz dhe emigrimit ilegal.

“Ministri Al Naimi në emër të shtetit të Katarit e ka shprehur nevojën nga thellimi i bashkëpunimit mes dy shteteve edhe në fusha të tjera me interes të përbashkët të Republikës së Katarit dhe shtetit të Katarit”, thuhet në kumtesën e MPB-së.