Moti i egër ka pushtuar Europën ku në Angli, Gjermani, Holandë etj ka rënë edhe borë.

Për shkak të motit në Holandë janë shtyrë zyrtarisht dy ndeshje.

Sparta Rotherham-Vitesse do të luhet në një ditë tjetër teksa Utrecht-Feynord është shtyrë për më vonë dhe në vartësi të situatës do të vendoset nëse do të luhet sot.

Tek Vitesse aktivizohet ylli i Kosovës Milot Rashica.