Një zbulim tepër i rëndësishëm që mund të kuroj kancerin është bërë në Gjermani.
Sipas raportimit të mediave gjermane një vajzë 8 vjeçare ka luftuar kancerin nëpërmjet një bime.
Vogëlushja ishte e diagnostikuar më tumor Malinj në tru dhe pavarësisht se ishte operuar 4 herë kanceri i ishte rikthyer përsëri.
Shpresa e fundit e prindërve ishte Olav Vit, një onkolog pediatër i specializuar për tumoret e trurit.
Në bashkëpunim me qendrën gjermane të kërkimit të kacerit arritën të përdornin me suksese teknologjinë sekuenciale të gjeneve dhe dekodimit të tumoreve gjenetike brenda pak javësh.
Sipas mjekut Vit gjenet e modifikuara ku ndahen nga qelizat shkaktojnë kancer dhe ribashkimi i tyre në 5% të rasteve mund të arrihet nëse gjendet bima e përshtatshëm
Deri tani testimi tek vogëlushja Antonias ka rezultuar i suksesshëm pasi prej 6 muajsh përdorim ajo po shfaq rikuperim të habitshëm.
Megjithatë produkti pritet te testohet në një numër më të madh pacientësh për të dal në treg.