Miqësia mund të ndikojë shumë në jetën tuaj.

Ata mund të na bëjnë të lumtur, të përmirësojnë zakonet tona të ushqimit, të na ulin vetminë dhe të reduktojnë nivelin e stresit.

Duke vepruar kështu, miqtë tanë luajnë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen nga sëmundjet kronike të shkaktuara nga tensioni i lartë i gjakut, ankthi, , mungesa e stërvitjes dhe zakone të tjera të këqija të jetesës si pirja e duhanit dhe pirja e tepërt.

Por ekspertët paralajmërojnë se është e rëndësishme të investoni kohën tuaj në llojet e duhura të miqësisë për të shmangur sakrifikimin e qëllimeve dhe vlerave tuaja, të cilat mund t’ju bëjnë depresion dhe të sëmurë.