Anëtari i VMRO-DPMNE, Antonio Milloshoski në një deklaratë për TV 21, tha se Kongresi i VMRO-DPMNE në Vallandov është i diskutueshëm, dhe zgjedhja e një udhëheqësi të ri të partisë është shumë e çuditshme.

“Zgjedhje e çuditshme dhe kongres i diskutueshëm. Vetëm një kandidat, Mickoski, padyshim është i preferuari i liderit të deri tanishëm Nikolla Gruevski, me një makineri të tërë partiake pas tij. Ka informacione që rreth 30 fletëvotime të pavlefshme, të paarmatosura janë përmbledhur më tej duke numëruar dhe dhënë figurën “PRO”. Është konfuze që dje kishte 411 delegatë të regjistruar, dhe sot 438 delegatë të regjistruar, megjithëse regjistrimi është vetëm një ditë. Në vend të Mickoskit, programin dhe hapat e presidentit të ri i tha Gruevski në fjalimin e tij. Në tërësi, Kongresi pa legjitimitet të plotë është i barabartë me një president me aftësi të kufizuara, “tha Milososki për TV21.