Simptomat e kancerit prekin më tepër meshkujt se sa femrat, por gjetjet e hershme mund të parandalojnë sëmundjen.

Shenjat e kancerit janë të vështira për t’i vërejtur. Diarreja, humbja e peshës dhe dhimbja e shpinës mund të jenë shenja të kancerit të zorrëve. Shenjat tjera përfshijnë praninë e gjakut në urinë.

Këto janë disa nga shenjat e hershme të kancerit te meshkujt.

Diarreja

Humbja e pashpjeguar e peshës

Gjakderdhje në zorrën e trashë

Mos përmbajtja e urinës

Gjaku në urinë

Gunga në gji

Dhimbja në shpinë

Kollitja e pazakonshme

Gunga në testikuj

Lodhja

Nëse jeni të brengosur rreth këtyre shenjave rekomandohet vizita e menjëhershme te mjeku i përgjithshëm.