Memedi që erdhi në krye të RDK-së pas dorëheqjes së Rufi Osmanit, për pak kohë si kryetar arriti të shkatërronte raportet me të gjithë anëtarët e kryesisë së kësaj partie. I akuzuar nga bashkëpartiaket e tij si njeri që po pengonte bashkimin e opozitës shqiptarë në Maqedoni, ai edhe sot luan po të njejtin rol.

Kujtojmë se Memedi u shkarkua nga posti i kryetarit në Kuvendin e Përgjithshëm të RDK-së, por me ndihmën e pushtetit të atëhershëm arriti të mbante vetëm vulat e partisë.

Ai vazhdoi të mbetej në Aleancë me LR-PDSH-në e Selës. I mbetur pa asnjë anëtar të RDK-së, betejën politikë e mbijetoi në krah të Selës, i cili besonte në pafajsinë e Memedit. Pas ngjarjeve të 27 prillit, filloi ajo që pritej. Memedi mori pozicionet e tij në Qeveri nën ombrrellën e Aleancës për Shqiptarët, dhe filloi të largohej nga Sela për të qenë më afër BDI-së.

Ai madje edhe në betejën e Gostivarit u rreshtua në krah të Bejtës. Sot Memedi mban pres konferencë kundër Selës, në ditën kur pritet e largimi i Aleancës për Shqiptarët nga Qeveria./Gazeta Express/