Arta Marku pritet të jetë Prokurorja e Perkohëshme e Republikës e zgjedhur në mënyrë antikushtetuese nga mazhoranca e kryesuar nga Edi Rama.
Burime nga mbedhja e grupit te PS dhe burime mediatike, bëjnë të ditur se deputetët socialiste do të votojnë sot në seancë prokuroren e Shkodres si prokurore të Përkohëshme.
Ajo kandidoi për këtë post pas mbarimit te mandadait te Adriatik Llalles.
Procedurë kjo e kundërshtuar ashpër nga opozita
Marku është një njohje dhe sponsorizim i drejtpërdrejtë i kryetarit të komisionit të ligjeve, Ulsi Manja.