Aktori Matt Damon dënoi abuzimin seksual në intervistën e fundit, por shprehi qartë se nuk ishte aq dramatike se sa abuzimi me fëmijët apo diçka tjetër.

Në një intervistë me ABC News preku edhe në një temë që fundi ka tronditur botën e Hollywoodit, duke deklaruar se mbështet emancipimin e grave, por insiston se nuk ka “sjellje të përsosur”, që duhet të respektohet, dhe disa prej tyre nuk janë të “këqij” nëse e ka humbur punën dhe reputacionin.

“Ka një ndryshim në mes të prekjes së të pasmeve të dikujt dhe përdhunimit me abuzimin e fëmijëve, apo jo? Sjellje e tjera, njeriu duhet t’i përballojë dhe t’i zhdukë ato – kjo nuk duhet as të diskutohet. Por ato nuk duhet të krahasohen. Prekja e të pasmeve nuk mund të konsiderohet ngacmim seksual”, tha aktori amerikan.

Damon ka pohuar se akuzat e tilla meshkujt po i mohojnë pasi që karriera e tyre po përfundon, megjithëse ato më vonë po dalin si të vërteta.

“Aktualisht, ekziston një situatë e tillë që meshkujt duhet t’i mohojnë menjëherë këto thashetheme. Nëse e marrin përgjegjësinë për atë që bënë, jeta dhe karriera e tyre do të shkatërrohet”, tha 47-vjeçari.

Ai zbuloi se një femër e kishte akuzuar para dhjetë vjetëve për abuzim seksual në premierën e një filmi, por të cilat më pas u vërtetuan se ishin gënjeshtra.

Theksojmë se një numër i madh i skandaleve kanë plasur në botën e industrisë së filmave, ku janë akuzuar për ngacmim seksual të femrave dhe fëmijëve, Harvey Weinstein dhe Kevin Spacey.

Kujtojmë se aktori është i martuar me Luciana Barroson, me të cilën ka katër fëmijë, Isabella Damon, Alexia Barroso, Gia Zavala Damon, Stella Damon.