Presidenti francez Emmanuel Macron ka shprehur shqetësimin se Donald Trump mund të njohë në mënyrë të njëanshme Jeruzalemin si kryeqytetin e Izraelit.

Çdo vendim mbi statusin e qytetit të kontestuar duhet të jetë “brenda kornizës së negociatave midis izraelitëve dhe palestinezëve”, u shpreh Macron.

Paralajmërime të ngjashme erdhën nga një numër i amdh kombesh arabe dhe myslimane.

Raportet mediatike sygjerojnë se presidenti amerikan do të njohë këtë javë Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit.

Presidenti Macron telefonoi homologun e tij amerikan për t’i shprehur shqetësimin, njoftoi qeveria franceze.

Shtëpia e Bardhë bëri të ditur ndërkohë  se Trump pritet të vonojë zhvendosjen e ambasadës nga Tel Avivi në Jeruzalem./SYRI.net/

Global