Një qytetar shqiptar 28 vjeç, rezident në provincën e Bolzanos, është përzënë nga Italia me një dekret të firmosur nga ministri i brendshëm, Marco Minniti.

Shqiptari nga Kosova është gjykuar nga forcat e rendit si “rrezik për sigurinë e Shtetit”.

Në fakt, ai ka qenë për një periudhë kohe, nga fundi i 2014 deri në muajt e parë të 2015, në Siri, për të luftuar në radhët e ISIS.

Ai ishte aktiv në mbështetje të organizatës Rinia Islame e Kaçanikut, lideri i së cilës është i njohur për brutalitet të demonstruar në disa video propagandistike.

28-vjeçari është ndjekur nga agjentët e Digos të Brescias dhe hetuesit e anti-terrorizmit që kanë dokumentuar kontakte të vazhdueshëm me ekstremistët islamikë që operojnë në zonat midis Sirisë e Irakut, duke projektuar aktivitete armiqësore.

Ai është hipur në një avion në Malpensa të Milanos, i cili ka ka çuar drejt e në Kosovë.