Një grua amerikane ka sjellë në jetë një vajzë me shëndet të plotë nga një embrion që ishte ngrirë në vitin 1992, periudhë që mjekët e përshkruajnë si ‘rekod botëror’.

Emma Wren Gibson lindi në Tennessee nga prindërit Tina dhe Benjamin Gibson, të cilët vendosën të miratojnë sjelljen në jetë të një fëmije nga vezët e ngrira.

Mjekët besojnë se mund të jetë embrioni më i gjatë i ngrirë që rezultoi në një lindje të suksesshme.

Kjo mund të jetë gjatësia rekord midis dhurimit të një embrioni dhe lindjes së një fëmije.

Embrioni u transferua në mitrën e nënës së saj nga Qendra Kombëtare e Donatorëve të Embrionit.

Pasi një çift shkon përmes trajtimit IVF, ndonjëherë ekzistojnë embrione të mbetura, të cilat janë të ngrira për përdorim potencial të mëvonshëm.