Liberianët po zgjedhin presidentin e ri në një votim të ngushtë midis nënkryetarit Joseph Boakai dhe ish-futbollistit ndërkombëtar George Weah.

Ëeah, 51 vjeç, fitoi raundin e parë, por nuk siguroi 50% të votave të kërkuara për një fitore të plotë për të drejtuar vendin thuhet në raportin e mediave të huaja.

Sfidat ligjore vonuan votimin për të zëvendësuar Ellen Johnson Sirleaf, presidenten e parë femër të zgjedhur në Afrikë.

Liberia, e cila u themelua nga skllevërit e liruar të SHBA-së në shekullin e 19-të, nuk ka pasur një transferim të qetë të pushtetit në 73 vjet.

Më shumë se dy milionë njerëz kanë të drejtë të hedhin votat e tyre në shtetin e 4,6 milionë njerëzve.