Implantet dentare mund të zëvendësohen me këtë teknikë të re. Ajo e bën më të lehtë dhe shumë të dobishëm për të gjithë ata që kërkojnë një zgjidhje të përkryer për të plotësuar boshllëkun, kur heqin një dhëmb.

Dentistët dhe laborantët dentarë bërë disa kërkime dhe zbulime të pabesueshme në teknologjinë e implanteve dentare që tejkalon implantet klasike dhe protezat.

Sipas këtyre ekspertëve, këto gjetje dhe zhvillime do t’u japin njerëzve mundësinë për të rritur dhëmbë të reja dhe të vërtetë në zgavrën e gojës.

Studiuesi kryesor Dr. Jeremy Mao i Universitetit ‘Columbia’, ndërtoi një mbajtëse për dhëmbët që përmban qelizat embrionale në trup, duke ndihmuar rigjenerimin e dhëmbëve, duke përdorur vetëm ADN e tyre. Kjo është një teknologji moderne që ofron një të ardhme të ndritur për kujdesin dentar.

Gjithashtu kjo do të thotë se ju nuk do të kenë më pse të hiqni dhëmbët te dentisti duke qarë e ulëritur, apo duke e zgjatur pa fund torturën. Me teknologjinë moderne, dhëmbët mund të rriten vetëm për nëntë javë.

Kjo është periudha kohore e nevojshme dhe pajisja duhet të vendoset dhe të pranohet nga trupi. Dr. Mao thotë se dhëmbi është zëvendësuar me qeliza staminale prej trupit tonë dhe bashkohet me indet përreth.

Ky proces i thjeshtë rrit procesin e rigjenerimit dhe ofron shërim të shpejtë. Megjithatë, kjo procedurë nuk është ende në dispozicion kudo në botë. Ajo është ende në studim e sipër dhe ka nevojë për miratimin nga autoritetet mjekësore.