Për suplemtentet dietike, mjekët dhe dietologët flasin gjithmonë e çdo ditë, por pak prej tyre arrijnë të sjellin me të vërtetë një rezultat perfekt. Që festat janë shumë pranë dhe që tryeza gjatë këtyre ditëve mbushet plot, kjo është e sigurt, por frika e të gjithëve janë kilogramët e tepërt.

Cila është zgjidhja? Fare e thjeshtë këtë herë – vaji i kokosit

Nëse vaji i kokosit merret përmes ushqimeve, ai i jep organizmit një dozë të shëndetshme të acideve yndyrore dhe vitaminave. Por jo vetëm kaq. Në të njëjtën kohë, vaji i kokosit të ndihmon edhe për të absorbuar kalciumin në trup. Nëse do ta përdorësh atë në vend të vajit të zakonshëm, vajit vegjetal për tiganisje, ose nëse do ta shtosh në perime, në pasta apo në fund të çdo gatimi, jo vetëm që do t’u japësh një shije të mirë ushqimeve, por edhe do të ndihmosh organizmin në tretje dhe në eliminimin e toksinave.

Vajin e kokosit mund ta shtosh edhe në çaj, në kafe ose edhe në supa për të fituar një shije më të rafinuar dhe vlera të larta shëndetësore.

Mos harroni, në çdo ushqim gjatë ditëve të festave.