Në Korenë e Veriut sot filloi shënimi i gjashtëvjetorit të vdekjes së ish-presidentit Kim Xhong-il, ndërsa mijëra qytetarë vendosën lule në përmendoren e tij në qendër të Phenianit.

Edhe pse ndjenja e zisë kombëtare është më pak intensive se vitet e kaluara, qytetarët e Koresë së Veriut, sipas rekomandimeve, dje, sot dhe nesër duhet të evitojnë alkoolin, argëtimin dhe “shprehjen joadekuate të knaqësisë”.

Në mesnatë prëfaqësues të lartë të partisë në pushtet do ta vizitojnë mauzoleun ku ndohdet varri i babait të liderit verikorean Kim Xhon-un