Fluturakja e parë autonome e udhëtarëve në botë mund të jetë taksi fluturues i së ardhmes.

Ehang 184 është një dron pasagjerësh i ndërtuar në Kinë që vjen drejt nga The Jetsons.

Automjetet personale të fluturimit kanë qenë një ëndërr shkencore për dekada, por duket se kinezët tashmë e kanë ndërtuar atë.

Ehang 184 është përshkruar si fluturakja e parë autonome e pasagjerëve në botë dhe ishte shfaqur në një ekspozitë në qytetin Tongxiang në provincën Zhejiang të Kinës lindore.

Sipas prodhuesit Ehang, automjeti është i aftë të mbajë një pasagjer për 40 kilometra në ajër. Deri më tani, janë marrë 1.000 porosi.

Ehang 184 punon si një dron me tetë helikë duke i dhënë asaj një shpejtësi fluturimi deri në 100 km/h.]