Gjëja më e vështirë për ta bërë, sidomos gjatë ditëve muajve të dimrit është ngritja nga shtrati në mëngjes.

Kur jashtë është ende errët dhe ju jeni ndër jorgan, ju duket tejet e vështirë ndoshta e pamundur të zgjoheni nga shtrati.

Disa këshilla gjeniale të ardhura nga Coveteur dhe National Sleep Foundation, do ju ndihmojë juve të zgjoheni nga shtrati për 60 sekonda, pa pasur nevojë të leni ndonjë alarm të përsëritur, dhe do ju bëj juve të ndiheni më energjik dhe i gatshëm për një ditën në vazhdim.

Pini ujë

Para se të shkoni në shtrat, lëreni një gotë ose një shishe me ujë pranë shtrati për ditën e ardhshme.

Kur të zgjoheni, uji do ndihmojë trupin tuaj të jetë i hidratuar .

Uji i freskët gjithashtu do ndihmojë që ju të zgjoheni dhe të ndiheni shumë më të freskët pas një nate të gjatë pa ujë.

Mos e mbani alarmin tuaj afër

Kur ju mbani një orë alarmi afër juve, të cilën mund ta mbërrini me në lëvizje të lehtë të dorës, pa marrë parasysh a është telefon apo orë me alarm, e bën shumë të lehtë që ju ta prekni “snooze” dhe të vazhdoni gjumin.

Kështu, ndërroni vendin e tij dhe në vend që ta lini afër kokës suaj largojeni  atë më larg shtrati. Kështu kjo do ju detyrojë juve të zgjoheni nga shtrati për ta ndalur alarmin.

Në këtë mënyrë, kur të zgjoheni nga shtrati njëherë është më e vështirë të ktheheni përsëri në shtrat për të vazhduar gjumin.

Hapni perdet

Duke parë diellin përmes dritare në mëngjes mund të jetë paksa “e mërzitshme”, por është e vetmja mënyrë për t’ju paralajmëruar se është koha për t’u zgjuar.

Edhe kur dielli mungon për shkak të reve, ju thjesht do shihni dritën dhe do e dini se dielli tashmë ka lindur dhe ka filluar dita e re.

Në këtë mënyrë, para se të shkoni në shtrat, hapni perdet.

Vendosni temperaturën e përshtatshme

Kur të shkoni në shtrat, është mirë të keni një temperaturë të përshtatshme për të fjetur.

Kështu, duke vendosur temperaturën e duhur në dhomën e gjumit, ju mund të bëni një gjumë të rehatshëm.

Temperatura ideale në dhomën e  fjetjes duhet të jetë  20 deri në 22 gradë celsius, referdon National Sleep Foundation.

Duke të zënë gjumi më shpejt, do ju ndihmojë juve të zgjoheni shumë më shpejt në mëngjesin e ardhshëm.