Këto imazhe po bëjnë xhiron e rrjetit dhe kanë tronditur konsumatorët e mishit.

Dy punëtorë me eksperiencë kanë pranuar shitjen e mishit që ka qenë i mbushur me tumore.

Në një postim viral në Tëitter ata kanë paralajmëruar publikun britanik, por jo vetëm.

Ata thonë se tumoret janë prerë nga mishi para se ai të rishitej.

Padyshim që njerëzit janë shokuar nga ky konstatim, pasi dy kasapët pretenduan se kjo është praktikë e zakonshme.

Studime të shumta të dekadës së fundit kanë ngritur shumë herë shqetësime alarmante, duke pranuar një korrelacion ndërmjet mishit të përpunuar dhe të kuq dhe sëmundjes vdekjeprurëse.

Sa i rrezikshëm është konsumimi i këtyre produkteve me tumor?

Konsumimi i produktit të sëmurë mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të kancerit.

Kur blini mish nga supermarketet, është e vështirë të dini nëse është apo jo në gjendje të mirë.

E vetmja mënyrë për të qenë i sigurtë se nuk është prekur nga tumoret është duke ditur se si ka qenë kafsha para se të pritet.

Edhe nëse blini nga një dyqan me reputacion, nuk ka siguri që kanceri nuk është copëtuar nga kasapët.

Kjo ndodh për shkak se aktualisht nuk ka ligje që ndalojnë këtë praktikë.

Madje dyqanet nuk kanë asnjë detyrim t’u tregojnë klientëve të tyre për rritjen e kancerit në kafshët që hanë.

Për të luftuar problemin, është e këshillueshme që të ulni sasinë e mishit që hani çdo ditë.