Kamerun, gazetari i RFI Ahmed Abba pritet të lirohet pasi gjykata e apelit ushtarak e ka dënuar gjate ditës së sotme me 24 muaj burg. Ndërkohe ai që nga arrestimi tij dy vjet më parë ka bërë 29 muaj burg.
Si ishte  dënuar me dhjetë vjet burg në Kamerun, I akuzuar për bashkëpunim me grupin xhihadist Boko Haram, ai u dënua nga gjykatat e Kamerunit më 24 prill deri në dhjetë vjet burg për “mosdeklarimin e akteve të terrorizmit dhe pastrimit të akteve terroriste”.

Ahmed Abba, një korrespondent që “po bënte vetëm punën e tij për të informuar”, ka indinjuar OJQ-të si Reporterët pa Kufij (RSF).

Franca Médias Monde (FMM), një grup në të cilin eshte edhe Radio Francë Iinternacionale, dhe Francë 24, kanë bërë thirrje për lirimin e menjëhershëm të Ahmed Abbës.