Tre filxhanë kafe në ditë, ndihmon të jetojnë më gjatë njerëzit me sëmundje kronike të veshkave.

Një studim i zhvilluar me më shumë se 2,300 pacientë për 12 vjet, gjeti se ata që konsumonin kafe më shumë kishin ulën rrezikun e tyre për vdekje me një të katërtën.

Një ose dy filxhane gjithashtu i shtuan pjesëmarrësit gjasat për mbijetesë me 12% dhe 22% respektivisht, krahasuar me ata që kurrë nuk e preknin kafenë.

Studiuesit portugezë besojnë se rezultatet e tyre sugjerojnë këshillimin e pacientëve me sëmundje të veshkave kronike për të pirë kafe më shumë.

Pra, për shëndet të mirë dhe jetë të gjatë, filloni ditën tuaj me kafe dhe mbarojeni atë duke pirë kafe!