Kryetari i Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) Aleksandar Çiçakovski paraqiti në Parlament kërkesën për ndërprerjen e detyrës së kryetarit të Komisionit. Mandati i tij duhet të zgjasë deri në vitin 2020, përcjell TetovaSot.

Siç thotë Cicakowski, ai jep dorëheqjen për arsye personale. Dorëheqjet jozyrtare kanë dhënë Vileta Duma dhe Igor Milev, anëtarë të Komisionit të propozuar nga LSDM.

Dorëheqjet e tyre pasohen nga reagimet publike ndaj bonuseve që i kanë ndarë anëtarët e KSHZ pas përfundimit të cikleve të fundit të zgjedhjeve. Kompensimi në shumën e disa pagave mesatare u votua njëzëri në një seancë të komisioni të mbyllur për publikun.

Çiçakocski si Kryetar i komisionit u propozua nga marrëveshja e Përzhinos në vitin 2015 nga radhët e ekspertëve./TetovaSot/