DAP potencon se mjeku duke punuar në Maqedoni kishte një pagë prej 227.000 euro – në muaj, ose rreth 2,5 milion në vit. Kush është mjeku? Vlerësimet janë se vetëm një në status dhe vlerësimet mund tregojnë se është një mjek izraelit, kardio Salis Tadzher duke punuar në Shkup Sistina. Mbetet të pritet së shpejti për të konfirmuar këtë supozim.

Paga më e lartë vjetore bruto në Maqedoni vitin e kaluar është paguar në praktikë private dhe arrin në 167,786,446 denarë (2,7 milionë euro) dhe 25.6 (416.000 euro) milionë është më i paguar bunus punësimit në vit,njoftoi sot Zyra e të Ardhurave Publike bazuar në deklaratat vjetore të dorëzuara tatimore nga qytetarët në 2016. Matematika thotë se mjeku mori një mesatare prej më shumë se 227,000 euro në muaj si një pagë bruto. Emri i tij nuk është zbuluar, shkruan Press24.

Siç njoftoi drejtori i Zyrës për Informim Publik të PRO, Sonja Lukarevska në një konferencë për shtyp, një qytetar nga Shkupi vitin e kaluar ka raportuar të ardhurat më të larta vjetore prej 255 milion denarë.

Nga shërbimet e rastit, një rezident i Velesit fitoi 58.3 milionë denarë, ndërsa një qytetar nga Shkupi raportoi të ardhura prej 109.1 milion denarë nga dividentët dhe të ardhurat e tjera që rrjedhin nga pjesëmarrja në fitime.