Aleanca për Shqiptarët nuk do të jetë më pjesë e qeverisë. Kjo do të konfirmohet zyrtarisht gjatë ditës së sotme në Kuvendin Qendror që do mbahet në Gostivar.

Naim Bajrami nga Aleanca për Shqiptarët deklaroi se në qeveri do të mbeten vetëm me presionin e bashkësisë ndërkombëtare.

Sipas tij, Aleanca do të rrijë në qeveri deri në mars dhe pastaj do të kërkoj zgjedhje të parakohshme parlamentare.

„ Kjo punë është kryer 100 për qind. Do të jemi jashtë qeverisë, edhe pse ka presioni nga faktori ndërkombëtar që të mos ndodh kjo. Eventualisht nëse faktori ndërkombëtar bën presion, ne do të mbesim në qeveri, por nuk do të marrin përgjegjësi në ministritë përkatëse. Do të qëndrojmë për një periudhë të caktuar dhe pastaj do të kërkojmë zgjedhje të reja”, është shprehur ai.