Kush ka potencial më real për ta pajtuar Amerikën me VMRO-DPMNE-në dhe për t’i pajtuar votuesit e saj me Amerikën? Kjo është dilema të cilës mundohet t’i përgjigjet revista Fokus përmes një analize në numrin e saj të fundit. Sipas kësaj analize, “pajtimtari” mes VMRO-së dhe Amerikës mund të jetë deputeti Vllatko Gjorçev.

“Padyshim ai është Vllatko Gjorçev, për të cilin ekzistojnë së paku dhjetë përparësi që do t’i ndihmonin të fitojë në garë. Prej të gjithëve që janë në garë, zgjedhja e tij eventuale ka më së tepërmi kuptim”, shkruan Fokus.