Zëvendëskryeministri britanik Damian Green, një aleat i afërt i Theresa May, njoftoi të mërkurën ne mbremje largimin e tij nga qeveria pas pranimit të mashtrimit rreth zbulimit të imazheve “ekstreme” pornografike në kompjuterin e tij.

Zëvendëskryeministri britanik Damian Greendha dorëheqjen të mërkurën (20 dhjetor) pasi pranonoi se kishte gënjyar rreth  zbulimit të imazheve pornografike në kompjuterin e tij.

I pyetur për ngacmimin seksual pas skandalit Weinstein, Damian Green u akuzua gjithashtu për mbajtjen e përmbajtjes pornografike ekstreme në kompjuterin e tij parlamentar në vitin 2008, të cilin ai e mohoi kategorikisht si akuza të tjera.

Pas një hetimi nga shërbimet e Doëning Street, u konkludua se ai ishte informuar nga policia për zbulimin e këtyre imazheve, të cilat ai i mohoi. “Me keqardhje të thellë dhe mirënjohje për kontributin tuaj gjatë shumë viteve, ju kërkova të jepni dorëheqjen nga qeveria dhe se unë pranova dorëheqjen tuaj”, shkroi Theresa May në një letër për Damian Green.

Dorëheqja më tej dobëson Kryeministrin britanik, i cili humbi javën e kaluar një votim vendimtar mbi Brexit në Parlament, për shkak të rebelimit të një pjese të kampit të tij konservator.