Futuristi Dr. James Kanton beson se jetët tona dhe perceptimet tona do të shohin një ndryshim radikal në dekadat e ardhshme. Dr. James Canton është një ekspert i njohur në botë që ka punuar me Steve Jobs. Sipas mendimit të tij, ritmi i ndryshimit të shpejtë të botës do të vazhdojë të përshpejtohet dhe kuptimi për universin nga ne do të rritet, raporton “Hidden-truth”. Ne mund të arrijmë edhe një kontakt me jashtëtokësorët.

Në temën e jetës jashtëtokësore, futuristi beson jo vetëm që ekziston, por edhe ne jemi në prag të zbulimit të detajeve rreth pranisë së tyre në kozmos. “Unë mendoj se mundësia e gjetjes së formave të tjera të jetës në planet e tjera është shumë e mundshme”, tha ai. “Ne do të gjejmë mes tetë dhe 2060 formave të jetës në pjesë të tjera të universit dhe unë mendoj se do të jetë shumë e mrekullueshme”, shtoi Kanton.

“Nëse do të jemi në gjendje të ndajmë një birrë me ta mbetet për t’u parë,” tha futuristi. “Unë mendoj se jeta është e shpërndarë kudo, ne vetëm duhet të kuptojmë format e ndryshme”. Në vitet e fundit, koncepti i zbulimit të jetës së huaj inteligjente dhe pastaj kontakti me civilizime jashtëtokësore ka fituar tërheqje si kurrë më parë. Ajo që dikur konsiderohej tabu ose në të mirë, mendimi i dëshiruar, tani është një sipërmarrje shkencore që përfshin disa nga mendjet më të ndritura të botës për ta mbështetur atë.

Por si shumica e specialistëve, Dr. Kanton pajtohet se ne do të duhet të marrim ndihmën e Inteligjencës Artificiale në kërkim të jetës jashtëtokësore. Një nga mënyrat më të mira për të arritur një distancë shumë të gjatë në distancë do të ishte dërgimi i robotëve inteligjentë për të bërë punën e eksplorimit. Sapo këta robotë të bëhen mjaft të përparuar, nevojat e tyre specifike do të ishin shumë më të lehta për tu përmbushur sesa ato të njerëzve”, tha ai. Për dekadat e fundit, ai ka bërë parashikime për të ardhmen dhe shumica dërrmuese e tyre doli të jetë mjaft e saktë. A do të ketë të drejtë edhe për kontaktin me jashtëtokësorët?