Irani ka dënuar sot vendimin e presidentit të  Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Tramp për njohjen e Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit.

Irani përmes një komunikate për medie ka thënë njohja e Jerusalemit si kryeqytet i Izraelit nga Trump do të shkaktonte një intifadë tjetër apo kryengritje palestineze.

Lidhur me vendimin e Trump kanë reaguar edhe shtetet evropiane ku është kundërshtuar vendimi i Trump. 

Trump sot ka kërkuar që ambasada e SHBA-së në Izrael të zhvendoset dhe të nderohet në Jerusalem.