Aplikacionet intensive të resurseve do të kërkojnë bateri më të mëdha në smartphonet Apple. Jeta e baterisë do të rritet paksa.

Analisti i Apple, Ming-Chi Kuo, e sheh 3D-Sensing dhe teknologjinë e përmirësuar të kamerës TrueDepth, konsumi i baterisë i iPhones të ardhshëm rritet me shpejtësi. Bateri më të mëdha në iPhones të ardhshëm janë të pashmangshme, tregojnë vëzhguesit e tregut të KGI të MacRumors.

Bateri e re në iPhone X

Teknologjia e kamerës TrueTepth do të përdoret në tre modele të tjera të iPhone vitin tjetër, duke përfshirë një pajisje të re 5.8 inç, një model më të madh 6.5 inç i quajtur MacRumor i iPhone X Plus dhe një i ri, sipas modelit të Kuo 6.1 inç me një LCD ekran.

Gati për gjeneratën e ardhshme të iPhone X, mund të instalohet një bateri e re, e cila sjell dhjetë për qind më shumë kapacitet, parashikon analisti. Jeta e baterisë do të rritet paksa për shkak të aplikacioneve intensive.