E keni menduar ndonjëherë pse njerëzit që jetojnë në vendet nordike janë të lumtur? Studiuesit e kanë gjetur përgjigjen dhe mendohet të jetë moti i ftohtë. Sipas tyre i ftohti ka aftësinë të heqë mërzinë dhe ti bëjë njerëzit më të lumtur.

Sipas letrës së publikuar nga Universiteti Yoshiro Tsutsui në Oska, lumturia është maksimale kur temperatura është 13.9 gradë celsius.

Përveç kësaj, e mira tjetër e motit të ftohtë është se ndihmon të humbni peshë.

Një ish- shkencëtar i NASA-së tregon se vrapimi me pantallona të shkurtë sportiv dhe me bluzë gjatë dimrit, ndihmon në humbjen e peshës.