Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj njoftoi se Unioni Europian vitin e ardhshëm,  me rastin e festës së pavarësisë 10 vite, do ti heqë vizat për qytetarët e Kosovës.

“Qytetarët e Kosovës do të munden të udhëtojnë pa viza më së voni deri në mars të vitit të kaluar, është e mundur edhe para kësaj date. Gjithashtu, në këtë muaj edhe forcat e sigurisë në Kosovë do të bëhen ushtria e Kosovës”, theksoi Haradinaj.

Ai më tej shtoi se më 18 dhjetor në Bruksel do të bisedon për këto çështje.

Kjo është hera e parë kur Haradinaj të kalkulon me data për zgjidhjen e kësaj çështje si është liberalizimin e vizave dhe formimin e ushtrisë së Kosovës.