Pas rinovimeve, sot në Egjipt është hap biblioteka e lashtë në manastirin Shën Catherine në jug të Sinait.

Ceremonia e sotme u zhvillua tre vjet pas fillimit të punimeve në Bibliotekë, ku morën pjesë disa ambasadorë nga vendet e Perëndimit si dhe zyrtarë egjiptianë.