Hélène Smith, nga Zvicra tha se vizitoi planetin e moshës 33 vjeçare në një seri vizionesh të habitshme.

Ajo është një nga njerëzit e parë të regjistruar që ka ndërvepruar gjoja me qeniet jashtëtokësore.

Helen shkoi në të ashtuquajturat “cikle marsian”, ku ajo u transportua në Planetin e Kuq

Ajo madje tërhoqi skica nga qeniet që takoi dhe peizazhet e pabesueshme që vizitoi, raporton Express.co.uk.

Hélène do të shkruante “fjalimin” e marsianës në letër dhe pastaj do ta përkthejë atë në frëngjisht.

Në vizionet e saj, Marsi dukej i populluar me alienë që përdorin vetura dhe avionë.

Hélène gjithashtu pretendon të ketë vizituar “Ultra-Mars”, një pjesë tjetër e planetit, banorët e të cilëve përdorën një gjuhë tjetër.

Ajo u studiua nga Théodore Floury, Profesor i Psikologjisë në Universitetin e Gjenevës, i cili shkroi një libër mbi përvojat e saj në 1899.

Ai pohoi se ajo vuante nga “imagjinata infantile” dhe se gjuha e saj marsian u zbulua.

Psikologët Leonard Zune dhe Warren James më vonë studiojnë rastin e çuditshëm.

Ata shtuan: “Flournoy ishte në gjendje të tregonte se gjuha e saj marsian ishte një trillim i zjarrtë.

“Megjithëse dukej qartë se ishte e huaj, analiza e fjalëve dhe shkronjave dhe një shqyrtim i sintaksës e bindën Flournoy se gjuha kishte të gjitha karakteristikat themelore strukturore të gjuhës frënge”.

Muajin e kaluar, një djalë i ri pohonte se kishte jetuar në Mars përpara se të rilindte në Tokë.

Boriska Kipriyanovich, nga Volgograd, Rusi, njeh një sasi të pabesueshme rreth sistemit diellor, pavarësisht se kurrë nuk u mësua nga prindërit e tij.

Kur ishte vetëm një e gjysmë, ai ishte në gjendje të lexonte, të vizatonte dhe të pikturohej dhe gjithashtu posedonte një kujtesë të pabesueshme.

Boriska tha se ende ka një civilizim në planet dhe se ai ishte një pilot marsian që udhëtoi për në Tokë.