Google mund të rrisë rrezikun e çmendurisë, ka paralajmëruar një ekspert.

Profesor Frank Gunn-Moore, drejtor i hulumtimit për Shkollën e Biologjisë në Universitetin e St Andreës, beson se njerëzit ‘transferojnë trurin [e tyre] në internet’ sesa përdorin kujtesën e tyre për të kujtuar faktet.

Ai shton se njerëzit po kryejnë një “eksperiment” të çmendurisë për veten e tyre, ndërsa ata gjithnjë e më shumë mbështeten në internet për informacione sesa për përdorimin e trurit të tyre.

Në këtë drejtim Profesor Gunn-Moore thotë se është një eksperiment që konkurron raca njerëzore dhe duhet të kohë të kuptohet nëse kjo gjë ndikon në prevalencën e demencës”.

Demenca prek rreth 850,000 njerëz në Britani të Madhe, me një në 14 mbi 65 vjeç që vuajnë nga gjendja, ndërsa në Kosovë ende nuk ka ndonjë shifer të sakt sa i përket vitit 2017.