La Liga është zgjedhur si liga më e mirë për vitin 2017 nga “Globe Soccer Awards”.

Në gala mbrëmjen nga “Globe Soccer Awards” do të ndahen edhe çmime si: ‘Lojtari më i mirë për vitin 2017’, ‘Trajneri më i mirë’ si dhe ‘Klubi më i mirë për Vitin 2017.

Liga më e mirë shkoj për La Ligan, pasi Real Madridi triumfoi në Evropë për të shkruar histori, duke fituar dy herë me radhë Ligën e Kampionëve dhe duke vazhduar dominimin.