Aktorja Angelina Jolie do të konkurrojë me dy filma në garën për Globin e Artë.

Ajo ka bërë regjinë e filmit ‘Forst They Killed My Father’ dhe producente e filmit ‘Breawinner’.

Jolie (42) së bashku në film ka punuar me të birin e saj Madoxx (15), i cili është lindur në Kamboxhia.

Filmi i animuar “Breadwinner” bën fjalë për një vajzë, e cila jeton në sundimin e talibanëve në Afganistan.

Sa i përket filmave tjerë, më së shumti nominime ka marrë Guillermo del Torro për “The Shape of Water”, gjithsej shtatë.

Ndarja e Globit të Artë do të mbahet më 7 janar dhe ftuesit shpesh bëhen favoritë për çmimin Oscar.