Ndërkohë që disa vullkane tregojnë shenja të qetësimit, të tjerët mund të shpërthejnë në vitin e ardhshëm, andaj ata shikohen me kujdes nga ekspertët, shkruan Daily Mail.

Aktiviteti vullkanik që mbledh vëmendjen e shkencëtarëve më së shumti shtrihet përgjatë Oqeanit Paqësor, i cili është vendi i lidhjes së disa pllakave tektonike.

Ka edhe disa vullkane në pjesën kontinentale të Tokës, si Ol Doinho Lengai në Tanzani, Havai, si dhe vullkani nënujor pranë ishullit Tonga-Kermadek në Paqësorin jugperëndimor.

Gjashtë vullkane që mund të shpërthejnë në vitin e ardhshëm janë:

Kirishi, Japoni

Merapi, Indonezi

Orefajokul, Islandë

Popocatepetl, Meksikë

Vilarica, Kili

Kilauea, SHBA